Tarotkort är simpel huvudologi

35035-14

I Terry Pratchetts böcker om häxan Växervax så påpekar hon väldigt ofta att det mesta med att vara häxa handlar om simpel "huvudologi". Det förvånar mig att det inte riktigt tycks ha nått fram till världen i allmänhet, trots att det är så enkelt. Tarotkort är ett utmärkt exempel. Fint målade kort som man lägger för att få reda på hur framtiden skall bli och hur man skall välja vid olika vägskäl i livet.
Ser korten in i framtiden? Nej, självklart inte. Ändock kan de faktiskt till viss del hjälpa personen som lägger dem att se in i sin egen framtid.
Den moderna människans vardag består av val, stora som små. Ibland vet vi inte riktigt vad vi egentligen vill och behöver en liten knuff på vägen för att få reda på det. Tarotkorten är en sådan välbehövlig knuff.
Vi tar ett exempel. Säg att en dam har fått ett jobberbjudande, men hon vet inte om hon vill byta arbete. Hon drar upp första bästa tarotkort och det råkar bli döden. Om hon innerst inne vill ha kvar sitt gamla arbete kommer hon ta det som ett dåligt tecken, men om hon vill byta jobb kommer hon se det som en symbol för en ny start och en förändring i hennes liv.
Det är anledningen till varför folk som gör tarotläsningar åt andra alltid är så svävande, luddiga och lämnar ut tusen olika små tolkningsbara trådar. För det är inte de som tolkar korten egentligen.

Mitt råd till er som funderar på att betala någon för att ge er en tarotläsning är att ni lägger pengarna på en egen lek. Ni behöver inte ens läsa hur man skall lägga korten traditionellt sett. Köp bara en lek ni tycker har fina bilder och närhelst ni känner att ni behöver lite vägledning så sätter ni er ned, tar det lugnt och lägger ut några kort att tolka precis som ni vill. Ha lite ödestro och tänk inte för mycket så fungerar det alldeles utmärkt.

Personligen föraktar jag de som slår mynt av myten om att den som gör läsningen måste ha någon slags djupare kraft. På medeltidsveckan jag brukar besöka varje sommar finns ibland en "häxa" i ett tält. Hon tar runt tvåhundra spänn för en läsning. I sommar tänker jag sitta utanför hennes tält och ge bort dem gratis...

...eller nästan gratis. En kram per läsning, annars får det vara!
Gå och köp en tarotlek nu. De är fina.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback